Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Θωρακίζεται με αντιπλημμυρικά έργα ο δήμος Παιανίας





 Την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου Παιανίας αναμένεται να εξασφαλίσει η δεύτερη φάση κατασκευής δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων, έργο, του οποίου την ένταξη στον Περιφερειακό Σχεδιασμό «Αττική 2007-2013» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
 
Το έργο, προϋπολογισμού 28,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ-ΠΕΠ και έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής». Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του συνολικού έργου, συνέχεια της πρώτης, ο προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στα 22,520 εκατ. ευρώ και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.
 
Λύση σε ένα πάγιο πρόβλημα θα δώσει το έργο, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής και ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι θα συνεχιστούν παρόμοια έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών του λεκανοπεδίου.
 
 
 Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι επισήμανε στο υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, την πληθώρα των προβλημάτων που μπλοκάρουν την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο.
 
Τόνισε, τέλος, «ο ρόλος της κεντρική διοίκησης δια μέσου των εμπλεκόμενων υπουργείων είναι καταλυτικός, αφού απαιτείται η άμεση συνεργασία όλων, ώστε να λυθούν τα καίρια αυτά προβλήματα και να ανοίξει και πάλι ο δρόμος της ανάπτυξης στη χώρα μας». 
 
newsbeast/michanikos-online