Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αυθαίρετα: έρχεται ταξινόμηση, κωδικοποίηση, ενοποίηση του νόμου



Μία πιο ολοκληρωμένη και οριστική επίλυση του ζητήματος των αυθαιρέτων με κοινωνικά δίκαιο τρόπο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, σε δηλώσεις του, μετά την άτυπη συνάντηση με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.
"Στο πλαίσιο αυτό, κινούμαστε προς την ενοποίηση, την ταξινόμηση και την κωδικοποίηση του Νόμου περί αυθαιρέτων κτισμάτων, με έμφαση βέβαια στο περιβαλλοντικό ισοζύγιο και την ισονομία" ανέφερε ο κ. Καλαφάτης προσθέτωντας ότι ο νόμος που είχε ψηφιστεί και στον οποίο έχουν ενσωματωθεί μεταγενέστερα παραπάνω από σαράντα Τροπολογίες, είχε κυρίως φιλοσοφία εισπρακτική. "Εμείς επιδιώκουμε την, κατά το δυνατόν, πιο ολοκληρωμένη και οριστική επίλυση του ζητήματος με κοινωνικά δίκαιο τρόπο".

Ερωτώμενος για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό πρακτικά και για το αν θα κατηγοριοποιηθούν τα αυθαίρετα, τόνισε ότι "υπάρχει περίπτωση για κάποια κτίσματα" να γίνει αυτό. Σχετικά με τις οφειλές προς ΙΚΑ και τις βεβαιωμένες οφειλές, τόνισε ότι "υπάρχει Νομοθετική ρύθμιση, η οποία καλύπτει απόλυτα τις θέσεις του ΥΠΕΚΑ και οποιοδήποτε ενδεχομένως θολό σημείο θα διευκρινιστεί, πιστεύω. Και μάλιστα εντός της ημέρας".
builnet