Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' οίκον" η μετατροπή του τζακίου σε ενεργειακό





Το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να εντάξει άμεσα το μέτρο της μετατροπής των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά, μέσω του προγράμματος "Εξοικονόμηση κατ' οίκον", αναζητώντας λύση στο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, ενημέρωσε χθες την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλή, για το θέμα αυτό, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες για άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.
Επί του νομοσχεδίου, ο εισηγητής της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη για φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια και είναι προτεραιότητα καθώς η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας συμβάλλει και στην οικονομία και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του, Θάνος Μωραΐτης, τόνισε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το ζητούμενο και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η εναρμόνιση της χώρας μας με την κοινοτική οδηγία.
Το νομοσχέδιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων με το οποίο εναρμονίζεται σχετική κοινοτική οδηγία με το εθνικό μας δίκαιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.
buildnet