Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Χωρίς αριθμό παροχής ρεύματος...δεν μπορείς να κάνεις φορολογική δήλωσηΜία "παγίδα" φαίνεται ότι κρύβει η φετινή φορολογική δήλωση για εκατομμύρια φορολογούμενους, καθώς στον πίνακα των τεκμηρίων, όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες (κύρια, δευτερεύουσα ή εξοχική) θα πρέπει να συμπληρώσουν για κάθε κατοικία τον αριθμό παροχής του ρεύματος που υπάρχει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Με αυτόν τον τρόπο η εφορία θα μπορεί να διασταυρώσει αν ο αριθμός των τετραγωνικών των ακινήτων που δηλώνονται στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης είναι ίδιος με εκείνον που αναγράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Και ο λόγος απλός....το "χαράτσι" ή αλλιώς το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), το οποίο υπολογίζεται με βάση τα τετραγωνικά.
Οποιος λοιπόν έχει δηλώσει λιγότερα τετραγωνικά "κινδυνεύει" να πληρώσει αναδρομικά πρόστιμα. Τι πρόστιμα; Μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων που αντιστοιχεί στα επιπλέον τετραγωνικά και όχι μόνο. Επίσης, "κινδυνεύει" να πληρώσει αναδρομικά δημοτικά τέλη και φυσικά και Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).

Προσοχή λοιπόν στη νέα δήλωση.