Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Κτίστε ένα σπίτι σε... 4 ώρες



"Το QB2 έχει ό,τι έχουν και τα κανονικά σπίτια" δηλώνει περήφανα ο Page
Ένας μηχανικός δημιούργησε αυτό που πιστεύει ότι θα δώσει λύση στη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση σπιτιών στην Βρετανία, με ένα 3 ορόφων συναρμολογούμενο σπίτι.
Ο Δρ. Mike Page δημιούργησε τον QB2 "σπίτι-κύβο", ο οποίος έχει ύψος 3 μέτρων και πλάτος 4 μέτρων και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 άτομα.

Οπως αναφέρει η συναρμολόγηση του σπιτιού είναι τόσο εύκολη όπως μία βιβλιοθήκη του ΙΚΕΑ από τη σειρά "Billy" και μπορεί να διαρκέσει έως και 4 ώρες για να κατασκευαστεί. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη ώρα για να προστεθούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης και της κουζίνας, μέσα στο σπίτι.

Παρότι το μικρό μεγεθός του, διαθέτει κουζίνα, μπάνιο, κρεββατοκάμαρα, σκάλες κτλ. Το QB2 θα βγει στην αγορά μέσα στην επόμενη χρονιά και θα κοστίζει από 10.500 λίρες αγγλίας έως και 45.000 λίρες.

Τα περισσότερα έπιπλα μέσα στο "σπίτι-κύβος" είναι από το ΙΚΕΑ. Το σπίτι είναι πολύ πρακτικό καθώς διαθέτει πολλές ιδέες που κάνουν τη ζωή σε αυτό εύκολη. Π.χ. υπάρχει ένα τραπέζι το οποίο μετακινείται ή προσαρμόζεται στον τοίχο δίνοντας περισσότερο χώρο στο δωμάτιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Βρετανία είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες για την αγορά κατοικίας.

Δείτε εδώ το βίντεο από το σπίτι όπως το παρουσίαζει ο Δρ. Mike Page.