Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Νέο αρχείο αεροφωτογραφιών σε όλη τη χώρα



Ενα νέο αρχείο αεροφωτογραφιών για όλη τη χώρα με πολλαπλές χρήσεις από την πολιτεία, που μπορεί να αξιοποιηθεί και στο ζήτημα των αυθαιρέτων, δημιουργεί η εταιρεία Eθνικό Kτηματολόγιο και Xαρτογράφηση A.E.
Οπως ανέφερε ο Δημήτρης Kαλουδιώτης Πρόεδρος της εταιρείας σε συνέντευξή του στην "ΗτΣ" "κάθε φωτοληψία μπορεί να σχετιστεί με παλαιότερες ή μεταγενέστερες λήψεις για την εξαγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων από την πολιτεία για πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και για τον έλεγχο των αυθαιρέτων. Πολύ περισσότερο μια πανελλαδικής κάλυψης φωτοληψία σαν αυτή που αφορά το συγκεκριμένο έργο, η οποία μάλιστα έρχεται να προστεθεί στο παλαιότερο αντίστοιχο έργο που υλοποίησε την περίοδο 2007-2009 η Κτηματολόγιο ΑΕ μέσα από το Γ΄ ΚΠΣ. Δημιουργούμε, λοιπόν, ένα νέο αρχείο αεροφωτογραφιών για όλη τη χώρα με πολλαπλές χρήσεις από την πολιτεία, που μπορεί να αξιοποιηθεί και στο μείζον ζήτημα επίλυσης των αυθαιρέτων που ταλαιπωρεί τη χώρα για πολλές δεκαετίες".

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "Προετοιμαζόμαστε για τη σταδιακή ολοκλήρωση του Οριστικού Κτηματολογίου, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο με τα δύο πρώτα Κτηματολογικά Γραφεία και προχωράμε την κατάρτιση δασικών χαρτών παράλληλα με την κτηματογράφηση".
buildnet