Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

«Επιδότηση τύπου ''Εξοικονομώ'' για την αντικατάσταση αμιάντου από τις στέγες»



eikona

«Να αντικατασταθούν οι πλάκες αμιάντου από τις στέγες όλων των ιδιωτικών κτιρίων με επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάλογο με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον»», ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που συνυπογράφει με βουλευτές της ΝΔ προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «παρά την ρητή απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης αμιάντου σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, η Ελλάδα είναι, δυστυχώς, γεμάτη από κτίρια και κατοικίες τα οποία είναι καλυμμένα με πλάκες αμιάντου. Λόγω, όμως, των δυσμενών οικονομικών συνθηκών οι πολίτες αδυνατούν να προβούν σε αντικατάσταση του επικίνδυνου αμιάντου με άλλα υλικά. Το αποτέλεσμα είναι να εκτίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των ενοίκων των κτιρίων που έχουν στέγες από αμίαντο αλλά και των ενοίκων των γειτονικών κτιρίων».
Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «δεν μπορεί να παίζουμε με τη δημόσια υγεία. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη της τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και άμεσα να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της αντικατάστασης των πλακών αμιάντου, στα πρότυπα του "εξοικονομώ κατ' οίκον"».
Εκτός του Θεσσαλού πολιτικού, την ερώτηση υπογράφουν, επίσης, οι βουλευτές κκ: Μαρία Αντωνίου, Ανδρέας Μαρίνος, Μενέλαος Βλάχβεης, Παναγιώτα Ιακωβίδου, Δημήτριος Κυριαζίδης, Χρίστος Δήμας, Παύλος Βογιατζής, Κώστας Κόλλιας, Ελένη Μακρή Θεοδώρου και Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
www.b2green.g