Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Υπεβλήθη πολεοδομική μελέτη για την έκταση στην Κάντζα

Πράξη έκανε χθες η διοίκηση της Reds, την πρόθεσή της, ήδη από τον προηγούμενο Οκτώβριο να καταθέσει προς έγκριση πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπτυξη εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου 100.000 τ.μ., αλλά και συμπληρωματικές δραστηριότητες στο ακίνητό της, συνολικής επιφάνειας 315 στρεμμάτων, στην Κάντζα της Παλλήνης.


Οπως προκύπτει από την εν λόγω πολεοδομική μελέτη, η οποία ακολουθεί τους όρους που έχουν τεθεί από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του 2011 που υπεγράφη μετά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Reds, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, επιδιώκει την ανάπτυξη του 50% της έκτασης και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στο υπόλοιπο 50%. Παράλληλα, η πολεοδομική μελέτη καθορίζει ζώνες προστασίας, προκειμένου να προβληθούν και να αναδειχθούν τα διατηρητέα κτίρια της έκτασης, αλλά και το Εργοστάσιο Καμπά. Πρόκειται για μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, σηματοδοτώντας μία ακόμα προσπάθεια αξιοποίησης των κτημάτων Καμπά, τα οποία απέκτησε ο όμιλος στο τέλος της δεκαετίας του ’90, όταν κι εξαγόρασε την Τεχνική Εταιρεία Βόλου (ΤΕΒ), η οποία είχε αποκτήσει την έκταση το 1997. Παλιότερες ανάλογες κινήσεις είχαν ματαιωθεί λόγω αντιδράσεων και προσφυγών τοπικών φορέων.

Οπως αναφέρει η διοίκηση της Reds, η διαδικασία της έγκρισης της μελέτης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015, ενώ η διοίκηση συνεχίζει την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.

Πάντως, εφόσον το κέντρο κατασκευαστεί, η Reds επιθυμεί να διατηρήσει τη διαχείρισή του στην κατοχή της τουλάχιστον για τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας του και στη συνέχεια να εξετάσει πιθανή πώληση μέρους ή του συνόλου του ακινήτου.

Πέραν της επένδυσης στην Κάντζα, η εταιρεία έλαβε πρόσφατα την έγκριση για τον αντίστοιχο πολεοδομικό σχεδιασμό που είχε υποβάλει για την ανάπτυξη έκτασης οκτώ στρεμμάτων που διαθέτει στην περιοχή Splaiul Unirii, στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου για την ανάπτυξη συνολικά 32.000 τ.μ. ανωδομής, σηματοδοτεί την κορύφωση μιας προσπάθειας άνω των τριών ετών, που πλέον επιτρέπει στην εταιρεία να επιλέξει το κατάλληλο μείγμα χρήσεων, με βάση την έρευνα αγοράς που θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι κατά το φετινό εννιάμηνο, ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης, ο οποίος προέρχεται εξ ολοκλήρου από τη μίσθωση του Smart Park, εμφάνισε άνοδο της τάξεως του 16% και ανήλθε σε 4,1 εκατ., έναντι 3,6 εκατ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Πηγή: kathimerini.