Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πώς θα μειώσω το λογαριασμό του ρεύματος;


Με τακτικό καθαρισμό του ηλιακού σου θερμοσίφωνα & των φίλτρων του κλιματιστικού σου, αντικατάσταση των παλιών σου λαμπτήρων με LED και χρήση ανεμιστήρων οροφής θα μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας/ρεύματος και θα δεις τους λογαριασμούς σου να κάνουν βουτιά!


Καθάρισε τα φίλτρα του κλιματιστικού σου για να μειώσεις την κατανάλωση ενέργειας. Το κλιματιστικό με «μπουκωμένο» φίλτρο χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να λειτουργήσει.  

Με την αλλαγή της λειτουργίας των κλιματιστικών από την θέρμανση στην ψύξη είναι η κατάλληλη περίοδος για τον καθαρισμό των φίλτρων τους. Η διαδικασία αυτή πρέπει να πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τον τύπο του φίλτρου.
Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται από τα φίλτρα δυνητικά παθογόνοι μικροοργανισμού, αλλά μειώνεται και η κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς ένα «μπουκωμένο» φίλτρο απαιτεί περισσότερη ενέργεια για τη λειτουργία του κλιματιστικού.
Ο καθαρισμός των συμβατικών φίλτρων, εκτός από πλύσιμο με άφθονο νερό, μπορεί να γίνει και με ειδικά οικολογικά χημικά που σκοπό έχουν την απενεργοποίηση βακτηρίων και ιών, αλλά και την απομάκρυνση της σκόνης και του καπνού. Και σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι μικρό και περιορίζεται στο κόστος του ειδικού χημικού καθαρισμού των φίλτρων. Επίσης δεν ξεχνάμε το προγραμματισμένο μηχανολογικό service του κλιματιστικού μας.

Αλλαξε τις λάμπες σου με λαμπτήρες LED. Ζουν περισσότερα χρόνια και καίνε λιγότερο. 
Η αντικατάσταση λαμπτήρων με άλλους υψηλότερης ενεργειακής κατηγορίας, όπως οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ή οι λαμπτήρες LED, μπορεί να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, ανανέωση χώρου, ή και διάφορα εφέ φωτισμού, μέσω των νέων τεχνολογιών. Το κόστος και η εργασία που απαιτείται είναι μικρή, και εξαρτάται από την ποιότητα των λαμπτήρων.


Καθάρισε τα ηλιακά πάνελ. Με ένα απλό πλύσιμο μπορείς να ενισχύσεις σημαντικά την απόδοσή τους! 
Είτε πρόκειται για ηλιακούς θερμοσίφωνες, είτε για φωτοβολταϊκά πάνελ, ένας απλός καθαρισμός/ πλύσιμο μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την απόδοση των συστημάτων. Με το απλό πλύσιμο του απομακρύνονται σκόνες και λάσπες που μπορεί να έχουν επικολληθεί πλέον στα πάνελ με την βοήθεια της βροχής.
Για την μεγιστοποίηση της απόδοσης τους η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με το κόστος να είναι μηδαμινό.

Καλοκαίρι έρχεται, βάλε ανεμιστήρες οροφής. Αν δεν θες να καις συνεχώς το κλιματιστικό είναι μια καλή εναλλακτική που θα σε δροσίσει και θα κρατήσει την τσέπη σου γεμάτη. 
Εάν και έχουν μικρό κόστος, μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην επίτευξη θερμικής άνεσης κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Κατά την λειτουργία τους διευκολύνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο χώρο και κατά συνέπεια προσφέρουν στον χρήστη το αίσθημα της δροσιάς. Είναι πολύ οικονομικότεροι από  άλλες μεθόδους δροσισμού και κλιματισμού, τόσο στην απόκτηση τους, όσο και στη λειτουργία τους.
4green