Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Διαδικάσια τακτοποίησης Ημιυπάιθριων χώρων 3843/2010

Η διαδικασία που χρειάζεται για την τακτοποιηση  ημιυπαιθριων χωρων (τα ίδια ισχυουν και για την τακτοποιηση αλλων παραβάσεων που καλυπτονται απο τον 3843/2010 όπως θέσεις σταθμευσης, υπογεια κλπ) εχουν ως εξης:

Βήμα 1
Αρχικά απαιτείται η υποβολή αίτησης στην πολεοδομική υπηρεσία από τον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του (υπόδειγμα εξουσιοδότησης εδώ). Μαζί με την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν: :
• Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη εις διπλούν
• Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην η/υ αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) από Δημόσιο Ταμείο
• Τεχνική Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ με συνημμένα:
α)Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας,
β)Τοπογραφικό,
γ)Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση .
Σε περίπτωση που στείλετε ταχυδρομικώς τα δικαιολογητικά,θα πρέπει κάθε αντίγραφο να βεβαιώνεται για το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π. ή αστυνομικό τμήμα ή το προξενείο για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό.

Βήμα 2
Η υπηρεσία εξετάζει τυχόν ελλείψεις και τις καταγράφει στο πίσω μέρος της αίτησης ή βάζει την σφραγίδα πληρότητας σε περίπτωση που είναι ολοκληρωμένη. Οι δύο σφραγίδες μπορούν να μπουν ταυτόχρονα κατά την υποβολή της αίτησης εάν είναι πλήρης ο φάκελος.
Στη συνέχεια η πολεοδομία ενημερώνει τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Τμήμα έκδοσης αδειών, Τμήμα ελέγχου κατασκευών κλπ.) να ανασταλούν τυχόν κυρώσεις και πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί.
Το πολύ σε διάστημα 60 ημερών, θα σταλεί στον ενδιαφερόμενο το έντυπο υπολογισμού εισφοράς.
Σε αυτό θα αναγράφεται τόσο το ποσό του ειδικού προστίμου που καταβάλλεται εφάπαξ με την έκπτωση του 10%, όσο και το ποσό της πρώτης δόσης.

Βήμα 3
Αφού καταβάλλετε τα οφειλόμενα ποσά, θα πρέπει να προσκομίσετε τα διπλότυπα πληρωμής στην πολεοδομία.
Εκεί θα καταγραφούν στο «Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης» (υπόδειγμα εδώ) και στο έντυπο της αίτησης του Ιδιοκτήτη στο οποίο θα μπεί η σφραγίδα ολοκλήρωσης της διαδικασίας