Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Έως 29 Φεβρουαρίου η πληρωμή της 1ης δόσης για τους ημιυπαίθριους. Η πολεοδομία του Δήμου Παλλήνης πρώτη Πανελλαδικά παίρνει τέτοια απόφαση


Σημαντική απόφαση-πρωτοπόρο έλαβε στις 3-1-2012 η Πολεοδομία του Δήμου Παλλήνης.

Η απόφαση πάρθηκε σε εφαρμογή παλαιότερων ευνοϊκών διατάξεων του νόμου και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν α) κατά την διαδικασία ελέγχου πληρότητας των υποβληθέντων δικαιολογητικών β) της παραλαβής όσων δικαιολογητικών εστάλησαν ταχυδρομικά.

Η προθεσμία για την υποβολή των φακέλων έληγε στις 30/11/2011. Λόγω σημαντικών καθυστερήσεων του ταχυδρομείου, παρατηρείται το φαινόμενο ακόμη μέχρι σήμερα να καταφθάνουν δικαιολογητικά, τα οποία ενώ οι ιδιοκτήτες τα έχουν στείλει εμπρόθεσμα να χαρακτηρίζονται εκπρόθεσμα λόγω της καθυστέρησης του ταχυδρομείου.

Η πολεοδομία του Δήμου Παλλήνης λοιπόν πρώτη στη χώρα πράττει το αυτονόητο. Παρατείνει την προθεσμία πληρωμής της 1ης δόσης έως 29/02/2012.

Είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πολεοδομίες, γιατί όλες αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα.

Το αυτονόητο και η εφαρμογή του είναι αυτό που λείπει γενικότερα από τη Δημόσια Διοίκηση και ίσως είναι και ένας από τους παράγοντες που έφεραν τη χώρα στη σημερινή δυσχερή θέση. Στο Δήμο Παλλήνης λοιπόν το αυτονόητο δεν είναι ζητούμενο.

Πηγή