Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι αεροφωτογραφίσεις για τα αυθαίρετα που εντάχθηκαν στην «ρύθμιση», έτοιμες προς «αξιολόγηση» από τον Ιούνιο!


 Προς όσους έχουν εμπλακεί καθ΄οιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε αρμοδιότητα στην διαδικασία «ρύθμισης τακτοποίησης αυθαιρέτων» προσκομίζοντας «ιδιωτικά έγγραφα» ή καταθέτοντας «υπεύθυνες δηλώσεις», καλό είναι να γνωρίζουν τις δυνατότητες πραγματικής αξιολόγησης-αποτίμησης-μέτρησης του όγκου και της έκτασης οικοδομικών εργασιών που αναδεικνύουν οι ανά μήνα αεροφωτογραφίσεις με την υποσημείωση:
οι αεροφωτογραφίσεις της ανατολικής Αττικής θα είναι διαθέσιμες προς «αξιολόγηση» από τον Ιούνιο και μετά, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ.
Ακολουθούν τα δείγματα «απόδοσης» των δυνατοτήτων που έχουν οι αεροφωτογραφίες:
Ιδιοκτήτης στο Ακρωτηράκι της Μυκόνου δήλωσε στα πλαίσια «ρύθμισης τακτοποίησης αυθαιρέτων» κατασκευή η οποία σύμφωνα με την αεροφωτογραφία του Αυγούστου 2011 δεν υπήρχε. Τον Μάρτιο, όμως, του 2012 –σύμφωνα με την αεροφωτογραφία υψηλής ανάλυσης- οικοδομήθηκαν 435,46 τ.μ., παρά το ότι δικαίωμα υπαγωγής στη νομιμοποίηση έχουν τα ακίνητα τα οποία ολοκληρώθηκαν μέχρι και 28 Ιουλίου του 2011.
Ανάλογη περίπτωση στο Γλάστρο της Μυκόνου. Ο ιδιοκτήτης παράνομου κτίσματος υπάχθηκε στη ρύθμιση. Η αεροφωτογραφία του Αυγούστου του 2011 δείχνει την άκρη του οικοπέδου χτισμένη. Η αεροφωτογραφία του περασμένου Μαρτίου αποκαλύπτει υπέρβαση του κυρίως χώρου κατά 709,12 τ.μ. και των βοηθητικών κατά 162,66 τ.μ. Δηλαδή, ο παραβάτης θεώρησε ότι πια μπορούσε ανενόχλητα να μεγαλώσει τη βίλα του.
neologosattikis