Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Tawkon: Μέτρηση ακτινοβολίας κινητών


tawkon1_s
Τα όρια της ακτινοβολίας ενός κινητού, μετράει η εφαρμογή Tawkon. Η μονάδα μέτρησης της ακτινοβολίας ονομάζεται SAR (Ακριβές Ποσοστό Απορρόφησης) και μετριέται σε watt/kg.
Στην Αμερική, το επιτρεπόμενο όριο έκθεσης είναι 1,6w/kg και στην Ευρώπη 2,0w/kg. Αν και βρίσκονται μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, κάποιες συσκευές, εξαντλούν τα περιθώρια. Στην κορυφή βρίσκεται το Blackberry Bold 9700 με 1,37w/kg, ενώ ακολουθεί το δημοφιλές iPhone 4S με 1,11w/kg, την στιγμή οι ανταγωνιστικές συσκευές βρίσκονται μεταξύ 0,2 έως 1,35 w/kg στην κλίμακα SAR.
Μην ξεχνάτε, ότι οι ειδικοί προτείνουν την χρήση hands free για την μείωση του χρόνου έκθεσης του εγκεφάλου στην ακτινοβολία, ασχέτως της ακτινοβολίας που εκπέμπει η συσκευή καθενός, ενώ δεν πρέπει ο χρόνος ομιλίας  να ξεπερνάει τα 7 λεπτά ημερησίως!
Το app της Tawkon μπορείτε να βρείτε στο Google Play εδώ.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ
Μια συγκεντρωτική λίστα με τα νούμερα SAR των συσκευών μπορείτε να δείτε και σε αυτή την ελληνική τοποθεσία. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά άρθρα και να ενημερωθείτε για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τα μέτρα προστασίας.
energyonline