Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΟΚΧΕ: Από τη Δευτέρα 11-3-2013 οι παραγγελείες αεροφωτογραφιών



Από τη Δευτέρα 11-3-2013 οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δύνανται να παραγγέλνουν εκτυπωμένες αεροφωτογραφίες και εκτυπωμένες μεγεθύνσεις αεροφωτογραφιών.
Αυτό γιατί η Διεύθυνση Αεροφωτογραφήσεων του Ο.Κ.Χ.Ε. (Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδος) ανακοίνωσε ότι ανακηρύχτηκε ανάδοχος εκτύπωσης αεροφωτογραφιών, από τις υπάρχουσες στο αρχείο του.
Παράλληλα με τους ορθοφωτοχάρτες της Περιφέρειας Αττικής, ο ΟΚΧΕ προχώρησε στην παραγωγή ορθοφωτοχαρτών από αεροφωτογραφίες λήψης 2010, για την περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης και συγκεκριμένα για τμήματα των Δήμων Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου. Το προϊόν αποτελείται από 38 πινακίδες της διανομής 1:2.500 του συστήματος αναφοράς ΕΓΣΑ ΄87.
Για τους συγκεκριμένους ορθοφωτοχάρτες χρησιμοποιήθηκαν αεροφωτογραφίες κλίμακας 1:6.000, οι οποίες προήλθαν από αεροφωτογράφιση που πραγματοποίηση ο ΟΚΧΕ σε συνεργασία με τη ΓΥΣ. Οι λήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 3 Αυγούστου 2010.
Για την εκτέλεση του έργου, χρησιμοποιήθηκαν φωτοσταθερά τα οποία διατέθηκαν από το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης, της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ.