Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

N.4178/13: λύνεται το θέμα αεροφωτογραφιών του ΟΚΧΕ από την έναρξη του έτους 2014


Σύμφωνα με απόσπασμα άρθρου στην kathimerini.gr, αλλά και από έγκυρες πηγές, μέσα στο αρχικό διάστημα του 2014 θα επιλυθεί το στάσιμο ζήτημα της παροχής αεροφωτογραφιών για τους πολίτες και τους μηχανικούς που θέλουν να εξυπηρετηθούν σχτικά με το νόμο 4178/13.
Στις αρχές του έτους αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα στην παροχή αεροφωτογραφιών στους πολίτες, το οποίο προέκυψε μετά την κατάργηση του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ). Οπως ανέφερε ο κ. Καλουδιώτης, η ΕΚΧΑ θα αναλάβει όλες τις υπηρεσίες του ΟΚΧΕ μόλις επιλυθούν κάποια φορολογικά θέματα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το α΄ εξάμηνο 2014 εντάσσονται σε λειτουργία κτηματολογικά γραφεία σε 17 περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Ανοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Ν. Πεντέλη, Παλλήνη, Πεντέλη, Σταμάτα, Μαραθώνας, Ραφήνα, Ν. Μάκρη κ.ά.). Στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου του 2014 θα ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων στο υπόλοιπο Αρκαδίας, Αργολίδας και Κοζάνης που κτηματογραφούνται με νέα προγράμματα. Τέλος, μέσα στο 2014 θα δημιουργηθούν τα δύο πρώτα Οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία στόχος είναι να προσφέρουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Γενικά η κατανομή των κτηματολογικών γραφείων θα αλλάξει: ένα κεντρικό ανά περιφέρεια με «πρακτορεία» στις πόλεις.