Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς





Επείγουσα επιστολή απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία τους ενημερώνει και επίσημα για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής να διαθέσει το ποσό των 5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς.
Με την επιστολή του ο κ. Σγουρός ζητά από την Κυβέρνηση την εξεύρεση πρόσφορης νομικά λύσης, που θα επιτρέψει την εκταμίευση των χρημάτων από την Περιφέρεια Αττικής και θα εξασφαλίσει παράλληλα ότι τα χρήματα αυτά θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έγκαιρα. Για να γίνει αυτό απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τη μεταφορά τους είτε στην αντίστοιχη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είτε την κατάθεσή τους σε Ειδικό Λογαριασμό που θα δημιουργηθεί για τους σεισμοπαθείς.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών των κατοίκων του νησιού, προμήθεια υγειονομικού υλικού και επισκευές. Η επείγουσα επιστολή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης ομόφωνης σχετικής απόφασης (42/ 2014) του Περιφερειακού Συμβουλίου.
buildnet