Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Υπεγράφη η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των 4 βορείως της Λ. Μαραθώνος, Πολεοδομικών Ενοτήτων


Υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Π. Καλαφάτη, η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των βορείως της Λ. Μαραθώνος τεσσάρων (4) Πολεοδομικών Ενοτήτων και πλέον, εκκρεμεί η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) για να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία ένταξης στο Σχέδιο Πόλης του Δήμου Παλλήνης. 
Οι εντασσόμενες περιοχές είναι, «Π.Ε.9 Μάριζα» «Π.Ε.1 Καραούζι», «Π.Ε.13 Νέα Παλλήνη» και «Π.Ε.8 Παπαχωράφι», ωφελούνται κάποιες λίγες χιλιάδες πολιτών και το σημαντικότερο, ακυρώνεται η στασιμότητα στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών και κατ΄επέκταση του Δήμου Παλλήνης, δεδομένου ότι και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διαχειριστούν τα ακίνητά τους με βάση τον προγραμματισμό και τις δυνατότητές τους και έργα υποδομών με την εξέλιξη του χρόνου θα αρχίσουν να αναδεικνύονται.

Η είδηση περί υπογραφής της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης, εύλογα, προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φυσικά στη Δημοτική Αρχή, από την οποία, άλλωστε, υπήρξαν πιέσεις και επιτόπιες παραστάσεις προκειμένου να φθάσει στο θετικό αυτό σημείο, η όλη υπόθεση.
Αναφερόμενος ο καθ΄ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Παλλήνης, κ. Γρηγόρης Καραγιάννης–παρακολούθησε σε καθημερινό επίπεδο την συγκεκριμένη υπόθεση- στο αίσιο της κατάληξης, χαρακτήρισε «αφετηρία αλλαγής προς ένα νέο ξεκίνημα ζωής για μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας την υπογραφή ένταξης στο Σχέδιο Πόλης» και αξιοποιώντας την ευκαιρία, πρόσθεσε, ότι «για τη Δημοτική Αρχή και ειδικότερα για το Δήμαρχο κ. Αθαν. Ζούτσο, αποτελεί διαρκή πρόκληση η βήμα-βήμα ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που κληρονομήθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου.»
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Δήμαρχος κ. Α. Ζούτσος, ενδεχομένως και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα αναγγείλει το επόμενο βήμα προγραμματισμού σε σχέση με τις τέσσερις εντασσόμενες στο Σχέδιο Πόλης, Πολεοδομικές Ενότητες, που είναι η προκήρυξη εκπόνησης της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής, ώστε χωρίς χρονοτριβή να δρομολογηθεί ο «επίλογος» στην πολυσήμαντη αυτή υπόθεση.