Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Χάρισμα το μισό πρόστιμο της τακτοποίησης των αυθαιρέτων



Eκκρεμεί μόνον η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς μπορούν να διαθέσουν το 100% των προστίμων για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση των κτιρίων τουςΜπόνους το μισό πρόστιμο προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να θωρακιστούν στατικά τα αυθαίρετα πρόκειται να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς εκκρεμεί μόνον η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς μπορούν να διαθέσουν το 100% των προστίμων για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση των κτιρίων τους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, αν και ο νόμος (4178/2013) έχει τεθεί σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι, εντούτοις σήμερα ένας ιδιοκτήτης αυθαιρέτου δεν μπορεί να προχωρήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου του επειδή εκκρεμεί ακόμη η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Οι υπογραφές σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ πρόκειται να μπουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η ρύθμιση αφορά όλα τα αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν έως το 2003, ενώ στον συμψηφισμό δεν περιλαμβάνεται το παράβολο για την τακτοποίηση του αυθαιρέτου που κυμαίνεται από 500 έως 10.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που αποκλείονται από τη ρύθμιση αυθαίρετα που ανεγέρθηκαν πριν από το 1975, τα οποία τακτοποιούνται με την καταβολή του παραβόλου των 500 ευρώ.
anatakti.gr