Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Κάντε την κουζίνα σας να δείχνει μεγαλύτερη με 5 πανέξυπνους τρόπους!

Μπορεί η κουζίνα να μην είναι το σαλόνι ή το καθιστικό ενός σπιτιού, αλλά καλώς ή κακώς για εμάς τις γυναίκες περισσότερο, είναι ένα αρκετά σημαντικό δωμάτιο ίσως όχι όσο για τις μαμάδες μας και γενικότερα τις προηγούμενες γενιές, αλλά μιας και το μαγείρεμα πλέον, μας βοηθά ακόμη και να χαλαρώνουμε, η κουζίνα έχει αναδειχθεί στο νούμερο ένα γυναικείο, και όχι μόνο, βασίλειο. Μήπως όμως το δικό σας βασίλειο είναι κάπως μικροσκοπικό; Μήπως νιώθετε ότι εγκλωβίζεστε κάθε φορά που θέλετε να δημιουργήσετε τα υπέροχα φαγητά σας; Εδώ λοιπόν, σας έχουμε 5 πολύ απλούς και πανεύκολους τρόπους για να κάνετε την κουζίνα σας να δείχνει εντυπωσιακά μεγαλύτερη.
1. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να επικρατεί ένα χρώμα στο δωμάτιο ή έστω παρόμοια. Γενικότερα προσπαθήστε να αποφύγετε τις μεγάλες χρωματικές αντιθέσεις, μιας και καταστρέφουν την αρμονία και τη συνέχεια του χώρου.
2. Πείτε ναι στα μεγάλα γεωμετρικά σχέδια, είτε στο δάπεδο είτε στους τοίχους. Έχουν την ικανότητα να δείχνουν το χώρο μεγαλύτερο και πιο ψηλοτάβανο. Αν δεν μπορείτε να αλλάξετε πάτωμα, ίσως να είναι και κάπως λογικό, επενδύστε σε ανάλογες ταπετσαρίες.
3. Λαμπερές επιφάνειες: Το έχουμε πει πολλές φορές: Οτιδήποτε δημιουργεί αντανάκλαση, έχει την ικανότητα να διευρύνει το χώρο και να δημιουργεί την ψευδαίσθηση μεγαλύτερης έκτασης. Και επειδή στην κουζίνα είναι κάπως αλλόκοτο να τοποθετηθούν καθρέφτες, επενδύστε σε γυαλιστερές επιφάνειες αλλά και στο γυαλί.
4. Ένα μεγάλο μυστικό και θαυματουργό τρικ, είναι να προτιμήσετε τα ανοιχτά ντουλάπια. Τοποθετήστε ράφια τα οποία δεν πιάνουν τόσο χώρο όσο τα ντουλάπια, και αφήνουν και μεγάλο μέρος του τοίχου ακάλυπτο. Αυτό βέβαια, μόνο σε περίπτωση που είστε τακτική και οργανωμένη, γιατί διαφορετικά τα αποτελέσματα θα είναι ακριβώς τα αντίθετα.
5. Τέλος, προσπαθήστε τα έπιπλά σας, εκτός φυσικά από καθαρά, να μην είναι βαριά και πολύπλοκα. Γενικότερα προτιμήστε πιο μίνιμαλ έπιπλα και διακοσμήσεις, χωρίς αυστηρές γραμμές και σχέδια.
centralnews.