Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών για αυθαίρετες κατασκευές

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 43Β/20-01-2012 o καθορισμός δικαιολογητικών για τη χορήγηση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών της παρ. 17 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011,  δηλαδή για τις εργασίες επισκευής αυθαίρετων κτισμάτων.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 ως εργασίες επισκευής που αποβλέπουν στην υγιεινή, την αισθητική βελτίωση − αποκατάσταση και τη συνήθη συντήρηση των αυθαιρέτων κατακευών, που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση του άρθρου 24 του ν. 4014/2011 όπως ισχύει, νοούνται οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί, μικρές εσωτερικές επισκευές ή διασκευές που δεν θίγουν τη φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, επισκευές δαπέδου, επισκευές, διασκευές ή συμπληρώσεις των εγκαταστάσεων και αγωγών, τοποθέτηση ή αντικατάσταση ειδών υγιεινής, θυρών και παραθύρων, καθώς και μικρές επισκευές θυρών, παραθύρων, στεγών-δωμάτων και γενικά μικρές και μεμονωμένες επισκευέςγια λόγους χρήσης, υγιεινής, προστασίας και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.
Σε περίπτωση που απαιτείται χρήση ικριωμάτων υποβάλλεται δήλωση ανάληψης μελέτης και επίβλεψης των ικριωμάτων από αρμόδιο μηχανικό. Οι εργασίες εκτελούνται μετά από Έγκριση Εργασιών, που χορηγείται από την αρμόδια Πολεοδομική υπηρεσία…
Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ..

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ..