Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κατά τις 20 Μαΐου θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα



Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου, η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου "Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης και Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο". Το νέο σχέδιο, αφού πάρει την τελική του μορφή, μετά και τη επεξεργασία των σχολίων που υποβλήθησαν στο ΥΠΕΚΑ μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή κατά τις 20 Μαΐου.
Στις αλλαγές οι οποίες και ενδεχομένως να γίνουν κατά την επεξεργασία των σχολίων, περιλαμβάνεται και ο περιορισμός του προστίμου των 500 ευρώ για τα κτίσματα που κατασκευάστηκαν πριν το 1975.

Ωστόσο, "κόκκινη γραμμή" για τα αυθαίρετα, θα παραμείνει από ότι φαίνεται η 28η Ιουλίου 2011, με την εισαγωγή αεροφωτογραφιών όλης της επικράτειας στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ.

Επίσης, για απόδειξη του χρόνου κατασκευής ή αλλαγής χρήσης χώρου, από ότι φαίνεται εκτός από αεροφωτογραφίες (εισάγονται αεροφωτογραφίες της 28.07.2011) θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έγγραφα φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής (σε περίπτωση μη υποβολής εγγράφου θα λαμβάνεται ως χρόνος αλλαγής η 01.01.2004).